Hangi buzdolabını almalıyım? gibi bir sorunuz varsa bu yazı tam size göre. Çünkü bu yazıda gerçekten önemli kriterleri göz önünde bulundurarak bir liste hazırlamaya çalıştık.

Hangi buzdolabını almalıyım? diye sorarken aslında ihtiyaç en önemli faktör. Tabi fiyat aralığı da diğer başka bir kriter. Fiyatlara bakarken 30000 TL’ye buzdolabı gördüm yahu. Onun kategorisi tabi ki farklı.

Biz bugün ekonomik ama iyi kalite bir buzdolabı arıyoruz. Ama kriterimiz sadece fiyat değil. Yani çok ama çok kalabalık bir aile için, çok ucuz dolap fakat “300 litre” önerisi yapmak da gereksiz olacak. Bu sebeple bazı genel kriterler belirledim;

Hangi buzdolabını almalıyım? sorusunu sorarken benim aradığım kriterler.

  • 4 kişilik bir aileye fazlasıyla yeten bir buzdolabı olmalı
  • Ferah olmalı
  • Çok da sıradan olmamalı.
  • Buzdolabının iç düzeni kullanışlı olmalı.
  • Son teknolojinin nimetlerinden yararlanmalı
  • Derin dondurucu kısmı mutlaka ışıklı olan bir buzdolabı olmalı
  • Enerji tüketimi az olan bir buzdolabı olmalı
  • Fiyat aralığımızda 3000-4000 TL ( Mayıs 2021 itibariyle)

Şimdi bazı dolaplar var 600 litre gibi bir iç hacim sunuyor. Ama o kadar kötü tasarlanmış ki belki de 400 litrelik dolaplar kadar malzeme almıyor.

Ya da bazı buzdolapları var, tamam içi geniş. İçine şişe, kavanoz, tencere gibi büyük ve küçük eşyaları rahat rahat yerleştiriyorsun. Ama dolap çok sade. Ne bir güzel ışıklandırması var, ne içi ferah, ne de iç tasarımı hoş. Şöyle dolabın kapağını açınca “ya iyi ki bu buzdolabına sahibim” hissini içinizden geçirmelisiniz 🙂

İnsan ilk başlarda nereden başlayacağını bilemiyor. İşte bu sebeple bir eleme yapmak gerekiyordu. Çünkü çok seçenek var. Ama daha önceki deneyimlerimden de ders aldığım için ilk adımı nasıl atacağımı çok iyi biliyordum. İlk iş sorunlu markalardan uzak durdum 🙂

Son 3 yılda 4 adet Vestel marka ürün aldım . Hepsinde de sorun yaşadım. Bu yüzden Vestel gibi teknoloji üretmeyen, sadece kopyalayan markalardan uzak durmaya çalıştım. Altus, Regal gibi markaları listeye dahi sokmadım. Çünkü bu ürünlerde mantık “buzdolabın var mı? var” ya da “soğutuyor mu? evet soğutuyor.” ‘dan öteye gitmiyor.

Bir diğer önem verdiğim konu da kullanıcı yorumları. Bu ürünleri satın alan kişilerin yorumları tabi ki önemli. Ama bunları da iyi analiz etmek gerekiyor. Çünkü kimisi ürünün kutusunu dahi açmadan sırf kargo hızlı geldi diye beş yıldız vermiş. Ya da tam tersi kargoda sorun yaşadığı için bir yıldız vermiş.

Buzdolabı tavsiyeleri, teknik özellikler, fiyat avantajı derken 6 tane buzdolabu belirledim.

Aşağıdaki sıralamayı fiyatlarına göre yaptım. En ucuz buzdolabından en pahalı buzdolabına doğru gidiyor.

1- Grundig GRNE 4651 S A+
Grundig’in bu ürünü için gerçekten yorumlar hep olumlu yönde. Tasarımı çok hoş. Rengi de İnox’a benzeyen hoş bir gri renge sahip. Ayrıca iç hacmi küçük gibi görünse de alanın verimli kullanımlası başarılı. Ayrıca sebze ve meyve bölümü için özellikle yorumlarda çok güzel şeyler söylenmiş. Mavi ledli sebze meyve bölümü gıdaların uzun süre saklanması için çok ideal. Derin dondurucu kısmına ki özel buz yapıcı haznesi de artılarından. Tüm bunların üstüne de neredeyse 3000 Tl’lik bir fiyata sahip. Şimdiden aklımı çelen buzdolabı modellerinden biri oldu


2- Bosch KDN55NWF0N A+ 485 lt

Bosch markasının adı dahi bir güven hissi veriyor. Bu markanın bu fiyata buzdolabı neredeyse yok gibi. Listemde ki en sade, en gösterişsiz ürün bu diyebilirim. Bu modeli mağazada canlı görmeden yorum yapmak istemiyorum aslında ama gördükten sonra daha olumlu bakabilirim. Fakat şimdilik en son seçenek gibi duruyor

3- Samsung RT46K6000WW/TR A+ 468 lt


Bu favori buzdolabı modellerinden bir tanesi. Hepsi Burada sitesinde 500’den fazla yorum almış ve kaydadeğer olumsuz yorum yok gibi. 5 yıldızlı bir ürün.

Şimdi Grundig yerine 800 TL daha fazla verip bu ürünü mü almalıyım sorusu aklımda.

Beyaz renk olması bir dezavantaj ama 468 litrelik iç hacmi ile de gayet çekici bir buzdolabı. Ayrıca iç tasarımı güzel ve verimli bir yapıya sahip. Yani ferah bir yapısı var

Ayrıca Samsung Buzdolaplarında ki en sevdiğim özelliklerden biri estetik olması. Diri ve güçlü duran bir dolap.

Diğer bir özelliği ise teknolojisinin çok iyi olması. Derin dondurucu bölmesi dahil olmak üzere ışıklandırması çok güzel.

Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki Samsung Beyaz eşya yetkilisi ile görüştüğümde bana önerdiği ürün de bu oldu.


4- Grundig GKNE 5310 A++ 530 Lt.

Aklımı çelen bir diğer Grundig modeli. Öncelikle çok büyük bir buzdolabı. Bu çok hoşuma gitti. Ayrıca iç tasarımı çok hoş. Yiyecek ve içecekleriniz için bolca alan var.

Seçtiğim buzdolaplarından sadece bu modelde derin dondurucu dolabın alt kısmında. Yani açıkçası bu konuda net bir tavrım yok. Alışmışız derin dondurucunun üstte olmasına ama altta olursa da fark etmez.

Açıkçası bu ürün yeni model bir buzdolabı hissini veriyor. Işıklandırması, iç ferahlığı, teknolojisi ve yapısı 2021 yılına ait bir dolap aldığınızı hissettiriyor.

işte grundig olması, yani bilmediğim bir marka olması hemen karar vermemi engelliyor.

Yorumlarda bu dolap hakkında tavsiyelerinizi duymak güzel olacaktır.

5- Samsung RT46K6000S8/TR A+ 468 lt

Geldik listemdeki en favori ürünüme.Samsung kalitesi ve teknolojisi, İnox olması, 460 litrelik iç hacmi, sürgülü rafları, koku giderici filtre, led ışıkları gibi bir çok sebep bu ürüne vurulmamı sağladı.

Fiyatı Grundig’den neredeyse 1200 TL daha pahalı ama

6- Samsung RT46K600JS8/TR A+ 460 lt

Listemde ki en pahalı dolap bu. Diğer dolaplara göre kullanıcı yorumları daha az. Ama Özellikleri çok iyi.

Dijital İnverter teknolojisi var. Daha sessiz ve daha verimli çalışıyor. Ayrıca 10 yıl çalışma garantili bir ürün.

Led aydınlatma, daha geniş iç yapı, soğutma teknolojisinin daha verimli ve ekonomik olması da diğer etkenlerden bir tanesi.

Elbette çok daha iyi dolaplar vardır. Belki benim gözümden kaçanlarda olmuştur. Ama genel olarak bilinen modeller arasından fiyat performans ürünü buzdolapları bunlar.

Hangi buzdolabını almalıyım? sorunun cevabını almak için bir adım daha yaklaştık 🙂

Siz de bunlar arasından birini seçerseniz lütfen yorumlarda belirtin.

Bu yazıyı beğendiyseniz bizi sosyal ağlarda takp etmeyi unutmayın : Instagram

Bize ulaşmak için : İletişim

5 2 oy
Article Rating
Author

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Düşüncelerinizi duymayı çok isteriz, lütfen yorum yapın.x