Kışın yememeniz gereken 7 yiyecek

Kış mevsiminde çoğu besinin sıcak bölgelerden sevk edildiğini unutmayın. Sevkiyat sırasında pek çok yiyecek yararlı özelliklerini kaybedebilir ve yiyecek değeri azabilir, hatta can verebilir. Yerel olarak üretilen bazı lezzetli ürünler kışın harcandığında oldukça hasarlıdır. İşte kışın uzak durmanız gereken 7 gıdayı sizin için listeledik…

Koli yeşillikler 

Ambalajlanmış yeşillikler evvelden yıkanır ve evvelden doğranır, böylece harcanması daha basit ve hızldır.Ancak bu cins ön devireme işlemi yeşilliklerin liflerine hasar verebilir ve vitamin kaybına yol açabilir.
Zira, kışın kuşkonmazın çoğu Peru ya da Çin’den sevk edilir. Sevkiyat sırasında kuşkonmaz da yalnızca tat ve doku kaybolmaya başlamaz aynı zamanda içerisindeki vitaminler de kaybolur. Bu da onu daha az besleyici hale getirir.

Çilek ve yaban mersini

Çilek, kolajen kapsar ve C vitamini açısından çok zengindir. Yaban mersini ise cilt kanserini önlemeye ve beyin etkinliğini artırmaya destekçi olabilir. Ancak kışın başka ülkelerden sevk edilen bu gıdaların tadı olmaz.
Kesinlikle mevsiminde mahallî olarak yetiştirilen ya da zamanında mahallî bölgelerden bir araya gelip dondurulmuşları seçmek en sıhhatlisi olacaktır.

Kırmızı et 

Kırmızı et, adaleleri ve metabolizmayı kuvvetlendirmek için zorunlu olan mükemmel bir protein kaynağıdır. Ancak sık harcanması boğazdaki mukus salgısına neden olabilir. Bu mevsimde tavuk veya balık yemeyi seçim etmeniz daha iyidir.

Mısır 

Mısır genellikle yaz mevsiminde ortaya çıkar.
Mısır genellikle Ocak ayı sonunda olgunlaşmaya başlar.

Şeker 

Kışın şeker harcamak, bunalımı da beraberinde getirebiliyor. Bu mevsimde şeker tüketimi bedeninizdeki iltihaplanma süreçlerini tetikler ve dopamin salınımını eksiltir.

Süt ürünleri 

Lor peyniri veya süt gibi bazı süt ürünleri kışın itinayla harcansa da, bedendeki mukus salgısını artırabilir ve bedenin genel gidişatını etkileyebilir.
Zira bu dönemde harcanan süt ürünleri balgama neden olabilir.

.

0 0 oy
Article Rating
Author

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
0
Düşüncelerinizi duymayı çok isteriz, lütfen yorum yapın.x